Ligesom så meget andet, er forskellig slags kage også på mode. Cheesecake har længe været “over kagen”, når det handlede om moderigtigt kage, men andre kager, især rawcake og donuts er ved at overtage kage tronen. Det er nemlig super moderne med alle mulige forskellige slags rawfood, og kage er altså heriblandt. En typisk rawfood kage bygges på en base af dadler, der giver en god konsistens.
Opskrifter
Der findes utallige opskrifter på kage på nettet, deriblandt naturligvis også på moderigtigt kage. Jeg har fundet en rigtig god opskrift på donuts med kaffeglasur inde på Feminas kage sektion, som helt sikkert er værd at prøve. Se opskriften herunder og husk at poste et billed på instagram af dine nylavede donuts!
Donuts med kaffeglasur (40 min/hævetid 50 min)
Der bliver cirka 20 donuts ud af denne opskrift.
Ingredienser
- 100 g smør
- 2½ dl mælk
- 25 g gær
- 3 spsk. lunkent vand
- 1 tsk. kardemomme
- 1 knivspids salt
- 1 dl sukker
- 1 æg + 1 æg til pensling
- ca. 8 dl hvedemel
- ca. ¾ l smagsneutral olie til stegning
- 1 tsk. instant espressopulver
- ca. 2 spsk kogende vand
- 3 dl flormelis
- 100 g mørk chokolade
Billede: balise42