Inspiration

Sådan laver du et sofabord

Lav selv dine sofaborde

Er du typen der elsker at lave alting selv. Ser du fejl ved alt det man kan købe i forretningerne, og forstår du hvordan man sætter et unikt præg på tingende. Så er du måske også typen, der kan finde på at bygge dit eget sofabord? Se eksempler på sofaborde her. https://ide.dk/Dagligstue/Sofaborde

Disse sofaborde kan du selv lave

Jeg har forsøgt at finde eksempler på nogle sofaborde, du selv kan lave. Der er altså tale om eksempler og hvis du er kreativ designer, så kan du sikkert finde på mange flere designs.

  • Kakkel sofaborde
  • Flisebord
  • Træsofaborde
  • Sten eller marmor sofaborde
  • Genbrugssofabord ud af genbrugsmaterialer

Kakkel sofaborde

Der var på et tidspunkt, hvor alle skulle have kakkel -sofaborde. Enten købte de dem eller lavede dem selv. Mange fandt hurtigt ud af at en kakkel sofabord kunne gøres personligt ved at knuse gammelt porcelæn eller bruge smukke glas eller fliser. Et af de slags borde som børn kan være med til at bygge sammen med en voksen.

Flisebord

Et flisebord synes jeg er rigtig pænt til en udestue, badeværelse, bryggers eller måske som sofabord? Vælg de fliser du kan lide, og find et bord du kan placere fliserne på. Der findes en vejledning inde på boligmagasinets hjemmeside.

Træsofaborde

Træsofaborde kan enten laves af planker eller større stykker træ. Hvis du er trendskaber, så forsøger du sikkert at lave et træsofabord, som ikke er set før. Vi kender de klassiske, som vinder frem i flere og flere hjem. Det er borde lavet af brede brædder fx egetræ. Det er samtidig et nemt bord at lave selv. Har du overvejet at bruge et stort stykke træ og finde din høvl frem? Jeg er sikker på du kan lave et anderledes bord ud af det.

Sten eller marmor

dr´s hjemmeside har jeg fundet en vejledning til hvordan du laver et betonbord. Ligeledes er jeg sikker på at sten eller et marmorbord bygge vejledning findes online. Prøv at kigge på YouTube.

Genbrugsbord

Jeg elsker genbrugsmaterialer. Egentlig ikke fordi jeg foretrækker det frem for andet, mere idéen om at man ikke skal smide ud. Du kan genbruge træ, kasser, trækasser, tønder, plastik, sten, fliser, glas og så videre. Så god fornøjelse med byggeriet!

Forresten er havemøbel sæsonen snart i gang og du kan finde masser af spændende inspiration her på siden. Alternativt kan du købe billige havemøbler hos ILVA.

Billede: TheLivingRoominKenmore

Billede: TheLivingRoominKenmore

Billede: Wicker Paradise