Mad & Kager

Bag din egen nemme banankage

Jeg kan godt lide banan. Jeg kan godt lide kage. Men jeg ELSKER banankage

Det er jeg også, omend den klassiske banankage kan lægge noget tungt i maven. Det at den ligger tungt i maven gør at den er perfekt til at stille det behov der ude i byen går under navnet “sød tands småsult”.

Der findes mange varianter af banankage. Nogle lettere at gå til end andre. Fælles for dem alle er at man altid står med en beslutning; skal der indgå chokolade eller ej? Dvs., for mig er det aldrig et tema, jeg bruger chokolade hver gang.

Jeg har stadig til gode at prøve de mere krydrede varianter af banankagen. Som for eksempel Caribisk banankage, og derfor smuttede jeg lige en tur forbi Feminas hjemmeside for at finde nogle opskrifter.

Udover Caribisk banankage fandt jeg opskriften på et par stykker der også lød fristende. Dessert banankagen med syltede ananas bliver mit næste bud på en dessert til mit næste middagsselskab. Et middagsselskab der vil være inspireret af det Vietnamesiske køkken, og der vil dessert banankagen med syltede ananas passe perfekt.

Prøv denne lækre opskrift på banankage

Jeg testede lige opskriften på de syltede ananas, og det var en lækker oplevelse. Jeg smider lige opskriften, for de syltede ananas kan let bruges til andre ting end lige banankage.

  • 1 ananas
  • Saft+skal af 1 citron
  • 1 dl mørk rom
  • 3 dl vand
  • 2 dl rørsukker
  • 2 stilke citrongræs

Skær skallen af ananassen, fjern stokken og skær ananassen i grove stykker. Placer ananas i et ovnfast fad. Riv citronskallen, og pres citronen over ananasstykkerne. Put rom, vand, rørsukker og citrongræs ved og dæk fadet med sølvpapir. Sæt den i en forvarmet ovn ved 175 grader og bag det i små 25 minutter. Tag fadet ud, afkøl det og sæt det derefter i køleskabet til ananassen er helt kold. Si lagen fra og gem lage og ananas. Server derefter lagen med ananasstykker i.

Det smager simpelthen himmelsk.

God fornøjelse med bagværket.

 

Billede: ilovemypit

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *