Inspiration

Sy selv flotte hynder til dine havemøbler

Nu hvor foråret og sommeren er godt på vej, vil det være meget passende at give terrassen et sommerlook ved at sy helt nye hynder til dine havemøbler. Du kan lave dem helt som du gerne vil – mix endelig gerne mønstre, tern og ensfarvede stoffer til hynderne, da det giver et dejligt spil på terrassen. Det kræver ikke så meget af dig – og bagefter vil du være glad, da dine havemøbler vil se ud som nye.

 

Det skal du bruge til én hynde

Alt hvad du skal bruge er et stykke stof på 2x gange sædets dybde og bredde plus 2 centimeter til sømrum, et sykke pladevat, der samme mål som stolens sæde. Ønsker du bindebånd, skal du bruge 2 stykker hvidt stof på 55×6 centimeter. Nu kan du komme i gang!

 

Sådan syr du hynden

Når du har materialerne, er det blevet tid til at sy. Det første du skal gøre, er at starte med bindebåndene. Buk de lange sider en centimeter ind, hvorefter du folder på midten på den lange led, nøjagtigt ligesom et skråbånd. Du skal blot sy med en stikning. Buk dernæst stropperne på midten, så de er klar til at blive syet fast på hynden.

Nu er det tid til at lave hynden; fold stoffet på midten ret mod ret. Herefter skal du måle, hvor stropperne skal sidde, hvilket du markerer på stoffet. Læg din strop ind i det foldede stof ved markeringerne, således at folden på dine stropper flugter med den rå kant. Sy det sammen med blot én centimeters sømrum. Lad dog et hul stå til at vende igennem samt til at lægge pladevattet igennem.

Nu skal du vende retten ud og lægge pladevattet i. Sy nu hullet til med små sting. Når det er gjort, skal du med en hultang klippe 4 huller midt på læderstykkerne, så de danner en firkant på 1,5 x 1,5 centimeter. Find dernæst midten af hynden på begge sider, og læg et læderstykke midt på hver side af hynden. Sy dem nu fast med bomuldsgarnet gennem alle lag, således at der dannes et kryds på læderstykkerne. Sy dette kryds 3-4 fange og hæft enden. Gentag dette et par gange og du har de flotteste hynder til dine havemøbler.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *