Inspiration

Bliv hobby fotograf med et spejlreflekskamera

Der er stor forskel på at være professionel fotograf og hobby fotograf. Ikke desto mindre kan der være ligeså stor en glæde ved at være hobby fotograf som at være professionel fotograf. Den største forskel på de to er tid og penge.

Som professionel fotograf bruger man enormt meget tid på forberedelse, opsætning, at skyde billeder og ikke mindst redigere billederne. Derudover koster professionel fotoudstyr også en formue, så det kan være en god idé at starte ud på et hobbybaseret niveau med et standard spejlreflekskamera til en start.

kamera for begyndere

 

Sådan kommer du i gang

 1. Første skridt til at blive hobby fotograf
  En af de bedste fordele ved ’kun’ at være hobby fotograf er, at der ikke er nogen der betaler for dine billeder, hvorfor du bestemmer hvordan resultatet skal være. Du kan eksperimentere med forskellige stilarter af fotografering som HDR, lys maleri, sort og hvid. Du kan fotografere mennesker eller landskaber. Så det første skridt er egentlig bare at eksperimentere og lære dit spejlreflekskamera at kende stille og roligt.

 

 1. Skridt to til at blive hobby fotograf
  Deltage i et fællesskab og del dit arbejde for at komme videre med dine ideer og få feedback på dit arbejde. Der er ingen skam i at bede andre om hjælp, men det kan være en smule skræmmende at gøre det, især når du har ramt et personlig gennembrud og er bange nogen kunne rive dit fotografi fra hinanden.
  Del dine billeder på sociale medier og spørg folk om deres mening for at udvikle dine færdigheder.
  DPS har et enorm forum med tusindvis af mennesker, der deler og kritiserer hinandens fotografering dagligt. Google+ og Facebook tilbyder også specifikke grupper for forskellige genrer af fotografering.

 

 1. Tredje skridt for at blive hobby fotograf
  Sørg for, at du ikke kun investerer penge i din hobby, invester tid. Kvalitets udstyr og software vil ikke løse mangel på erfaring, så kom ud og begynde at tage billeder ved at følge trin et. Hold dig motiveret ved at dele dit arbejde og bed om kritik ved at følge trin to. Efterhånden som økonomien tillader det, kan du så vælge at investere mere tid og flere penge i din hobby, hvis du vil videreudvikle den yderligere.

 

Men først må du anskaffe dit et spejlreflekskamera

Før du overhovedet kan gennemføre de tre trin for at blive hobby fotograf, er du selvfølgelig nødt til at have udstyret i orden og få anskaffet dig et godt spejlreflekskamera. Hos CDON finder du flere forskellige modeller fra anerkendte og populære fabrikanter som Nikon, Canon og Panasonic. Her kan du også læse meget mere om de forskellige modeller og spore dig ind på, hvilket kamera, der vil passe bedst til dine behov og aspirationer.

Når du køber dit spejlreflekskamera gennem CDON bliver det leveret indenfor et par hverdage med en god og sikker levering, der sørger for at dit kamera kom frem i god behold uden at medrage sig nogle skader under turen. Du kan også købe udstyr og forskellige objektiver til dig kamera hos CDON, hvilket gør det nemt at købe hele dit set-up fra et og samme sted.

 

Billede: France1978

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *