Inspiration

Malebøger til voksne hitter!

Farveblyanter bliver snart en mangelvare, farverige kreationer fylder de sociale medier, og salget af malebøger fortsætter i flot stil. Der er ingen tvivl om, at malebøger til voksne er kommet for at blive. De udfylder nogle nødvendige behov for os som mennesker, siger forsker

For bare fem år siden, var malebøger noget man forbandt med børn. Og skete det, at man farvelagde man tegninger i malebøger som voksen, var det kun sammen med børn eller børnebørn.

Ny undersøgelse viser at malebøger til voksne er en voksende trend

Men sådan er det ikke længere ifølge en artikel vi har fundet på MY DAILY SPACE om malebøger til voksne. Siden 2013 er salget af voksenmalebøger steget. I 2015 tog trenden for alvor fat, og i 2016 er bøgerne lige så populære, som da de først kom frem.

– Der er rigtig mange tegne- og malebøger på markedet, og mange flere er på vej, fortæller forlagsredaktør på Politikens Forlag, Charlotte Breum til MY DAILY SPACE.

malebøger til voksne

Et barnligt univers for voksne

Vigtigst af alt ved voksenmalebøgerne er netop det; at de er for voksne. De er dragende, fortryllende og indbyder til at blive farvelagt.

– Man får bare lyst til at bladre i bøgerne. Der er lækre former, og det er tiltalende. Bøgerne vækker en barnlig nysgerrighed, men det er barnligt på en god måde. Det er det, fordi en af de ting, voksne ofte fjerner fra deres liv, er den eksplorative tilgang, den legende tilgang, der gør, at vi kan udvikle vores kreativitet, få ideer og tænke skøre tanker, fortæller Tatiana Chemi, lektor på Institut for Læring og Filosofi på Aalborg Universitet.

Tatiana Chemi vurderer, at det er malebøgernes tilgængelighed, der gør dem populære. For de udfylder nemt et behov for kreativitet. Det er især muligheden for at fordybe sig på en let tilgængelig måde, der gør malebøgerne så populære for voksne.

– Vores verden går virkelig stærkt, og det kunstneriske er lidt nedprioriteret. Vi har ikke tid til nydelse, som kan tage lang tid og være en lang proces. Malebogen optimerer processen, giver hurtig nydelse og en kunstnerisk oplevelse, som er ægte. Der er så meget andet i vores liv, der er resultatorienteret. Det er det at male i en malebog også, men det er et resultat man skaber for sig selv, forklarer Tatiana Chemi.

Lektoren mener også, at det er den analoge natur i malebøgerne, der er med til at gøre dem populære.

– Jeg tror faktisk, at det er en trend, der bliver ved med at vokse, for vores liv er hurtige, komplekse og digitale, men det her er back to basics. Malebøger er noget, der involverer sanser, materialer og kropslighed, som vi ofte har for lidt af i vores hverdag. Det er, som om mennesker stadigvæk kræver den slags aktivteter, og en malebog er en fantastisk mulighed for det, siger hun.

Læs flere gode historier om nye trends på MY DAILY SPACE

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *