Jeg vil her lære dig at lave quiltning, hvilket ikke er specielt svært. Jeg har valgt at foretage maskinquiltning, og du får her en komplet guide i quiltning. Her i huset er der brugt en del tid på at sy nogle toppe færdige samt at få gjort grundigt hovedrent!
Sådan gør man
Det skal jo til engang i mellem. Der er også brugt en del tid på at maskinquilte og selv om selve quilten er stor, kan den godt være i symaskinen. Det er lige med at holde tungen lige i munden! Som I kan se, så ruller eller folder jeg ikke tæppet på nogen speciel måde, blot så det areal jeg kan sy på, ligger nogenlunde frit. Her skal jeg til at flytte hænderne, da de ikke længere understøtter quilten, så den ligger pænt og glat i området der skal sys. Selvfølgelig er det lidt bøvlet med så stor en quilt i maskinen, der skal flyttes en del rundt med quilten, men det er ikke værre end vi selv gør det til. Ofte skal vi bare begynde at quilte, og så tager vi udfordringerne efterhånden, som vi kommer frem. Jeg har endelig fået tid til at lave nogle toppe færdige, så de ligger klar til quiltning og jeg glæder mig meget til at komme i gang med den del af arbejdet.
Kursus starter til efteråret
For de interesserede kan man endda komme på kursus i quiltning, idet der afholdes en kursusrække, i alt 8 gange fordelt over vinteren, hos Tante Andante i Ejby. Her står den på mangfoldige måder at maskinquilte på. Vi starter stille op med at indstille symaskinerne og sy de første mindre prøver på quiltningen. Gangen efter går vi videre med disse mønstre, dog vil der være nogle lidt mere udfordrende mønstre denne gang. De øvrige 6 mødegange vil der være mange forskellige måder at maskinquilte på – med og uden skabeloner, hvordan overføres mønstre – hvordan tilpasses skabeloner/mønstre til en quilt. Hvilke mønstre passer bedst hvor, samt mange andre ting. De sidste 2 mødegange bruges den viden der er indsamlet i løbet af vinteren og der arbejdes med egne quilts, så man kan få nogle toppe gjort til færdige quilt.
Billede: zenia