Inspiration

Find din indre kunstner frem

Du skal ikke være professionel kunster for at male, og slå dig løs med farverne. Har du modet på at lave dit eget maleri, er der ingen, som skal sætte en stopper for din kreativitet.

Du giver ikke kun din bolig et personligt præg, men du sparer også en masse penge, da dit hjem bliver pyntet med billige malerier, der ligner en million. Så nu er det er bare om at komme i gang. Hvem ved – måske har du en kunstner gemt i dig?

 

Sådan maler du dit eget maleri

 

1) Vandbaseret akrylmaling til bund

Her skal du bruge en stor pensel, hvor du vælger to-tre farver, der skal dominere billedet. Farverne skal være vandbaseret akrylmaling, som løber lidt. Du maler nu med bløde strøg striber, cirkler eller abstrakte former.

 

2) Giv lærredet et specielt udtryk

Benyt dig af et andet blankt lærred, mens du maler din bund. Det andet lærred trykker du med jævne mellemrum på det lærred, hvor du allerede maler. Du får nu på det andet lærred en helt ny bund, som giver et unikt look. Det er ikke kun en nem måde at lave en spændende bund, men malingen lever sit eget liv, og formår at skabe en hvis personlighed.

 

3) Brug skabeloner til at udforme mønstre

Dit kunstværk tager nu sin udformning, hvor du med tynde penselstrejf og sort oliemaling laver nogle skabeloner for, hvor du vil male med oliemaling. Her skal du undgå symmetri, men stadig formå at finde en ligevægt i det du maler.

 

4) Giv farverne og fremgangsmetoden frit spil

For at maleriet får et mere uforudsigeligt udseende, skal du blande farverne direkte på lærredet. På denne måde får du flere nuancer, samt udtrykket bliver varieret. Det gør ikke noget, at du maler flere steder på lærredet på samme tid. Så giv den gas!

 

5) Kunstnerisk tænkepause

Lad maleriet få en pause, så du kan tænke lidt over, hvad du ønsker skal ske videre med det. Det kan være, at der mangler lidt ekstra for at give maleriet et bestemt udtryk. Derudover skal du ikke male for at male – du kommer måske til at male noget over, som faktisk er blevet godt. Derudover er det ikke et must, at lærredet skal fyldes helt ud, da transparent og tyndt lag maling også kan have en flot udstråling. God fornøjelse med at slå din kunstneriske kreativitet løs!

 

Køb flotte og billige malerier

Vil du hellere lade andre om kreativiteten eller ønsker du at lade penslerne hvile for en stund, skal du uden tøven gå på malerijagt hos IDEmøbler. Her finder du billige malerier med de smukkeste motiver i deres store sortiment. Du kan få alt lige fra by billeder til klassisk dansk design, nostalgi m.m. som du kan pynte din bolig med.

Billede: Gwenn Seemel