Når tiden nærmer sig til, at du skal afholde konfirmation, skal der naturligvis være styr på den rigtige borddækning til konfirmationen. For selvom det mest er en tradition at dække op til fest, så er det nu engang også det, som gør festen særdeles indbydende. Holder du herlighederne hjemme, er der naturligvis ingen, som ordner borddækningen for dig, så der må du slelv i gang! Men fortvivl nu ikke, for der er mange gode råd at hente her på indlægget!
Få styr på farvevalget til borddækningen
Når du dækker bord til fest, skal der naturligvis være et gennemgående tema. Her vælger man typisk 2-3 farver, som passer sammen, og som du naturligvis også godt selv kan lide. Sørg for at holde det lyst og varmt – en konfirmation skulle gerne have en dejlig og afslappet stemning over sig.
Bordpynt hører sig med ved konfirmation
Det er ikke nemt at give dig en præcis opskrift på, hvordan du skal lave din bordpynt på, da det egentligt kun er din egen fantasi, som sætter grænsen. Men, den skal være der! Søg lidt rundt på nettet og find lidt inspiration til bordpynten. Husk endelig også bordkortene – de hører sig med til sådan en fest. Vil du gerne gøre det hele lidt ekstra hyggeligt, kan du vælge at sætte små, lyse buketter på bordet. Det er vigtigt, de er små, da man ellers ikke kan se hinanden – og hvor hyggeligt vil det lige være?
Hav styr på servicen
Hvis du har lavet lidt research på borddækning til konfirmationen, ved du også allerede, at det er ret vigtigt at have adskillige glas og bestik. Husk, der skal bruges en tallerken til hver ret; forret, hovedret og dessert. Ja, det er meget opvask, men sådan skal det nu engang være til sådan en fornem fest. Når det kommer til glassene, vil du få brug for et glas til velkomstdrinken, hvidvinsglas, rødvinsglas og vandglas. Ja, det er rigtig mange glas – men, der serveres også meget forskelligt på sådan en dag! Husk endelig, at glaflerne skal lægges til venstre og knivene til højre. Dertil skal knivens æg altid pege ind mod tallerkenen, ligesom gaflens spidser altid skal vende væk fra bordet.