Strik og garn

Lær at strikke med gratis strikkeopskrifter

Vil du begynde at strikke?

Hvis man vil i gang med at strikke, er den en god ide at finde hjemmesider, som har specielle gratis strikkeopskrifter eller måder, som man hurtigt kan lære at strikke på,  så du i sidste ende kan strikke dit eget tøj til vinteren.

Strikke instrukser

Som sagt er det vigtigt, du finder nogle hjemmesider, som kan forklarer dig hvor du strikker, da det er de færreste, som kan starte ud og strikke med frihånd.

Sådan strikker du et sjal

Strikkes frem og tilbage på rundp så der er plads til alle m. Slå 3 m op på rundp 8 med 1 tråd Baby Alpaca Silk og 1 tråd Kid-Silk og strik 1 p ret. Fortsæt med retstrik – se forkl over, således:
1. p: Strik 1 m ret, 1 løst omslag, strik alle m ret p ud.

2. p:
 Strik alle m og omslaget ret.
Gentag 1. og 2. p til der er ca 156 m på p. Derefter lukkes der af således for at få en elastisk kant: luk 2 m af, slå om og luk omslaget løst af, gentag  p ud. Klip og hæft trådene.

Hæklet kant: Hækl en lille kant langs de to korteste sider. Brug hæklenål 4 og 1 tråd Kid-Silk, start i det ene hjørne: Hækl 1 fm, 3 lm, spring 1 cm frem, gentag  langs hele siden frem til 1 cm før spidsen nederst på sjalet. Hækl 3 lm, spring frem til den nederste maske. Hækl 1 fm, 3 lm og 1 fm i denne m. Hækl 3 lm og spring 1 cm frem, gentag langs den anden kortside. Afslut med 3 lm og 1 fm i sidste m på kanten.

Billede: Paeonia*

Billede: Alex “Skud” Bayley