Inspiration

App til dig: Kryds og tværs

Kryds og tværs er lærerigt og ikke mindst meget sjovt – især hvis man kan finde ud af det. Men, hvis du er blevet lidt træt af, evig og altid at skulle printe det ene A4-ark ud efter det andet med sorte udtværede streger, så er der en ganske god nyhed til dig. Der findes nu en app! Til dig, som ikke ved, hvad en app er, så er det et program til iPhone og andre smartphones på markedet. Mere specifikt udnytter en app typisk telefonens eksisterende operativsystem og egenskaber (det kunne eksempelvis være gps’en). Sådan en findes nu også til telefonen med kryds og tværs! Så slipper du for al besværet med at købe bøger, aviser eller printe, for at få dig en kryds og tværs i hånden.

Kryds og tværs

På app’en får du også som i “virkeligheden” et hyggeligt spil, hvis du godt kan lide at gætte kryds og tværs – hvilket du selvfølgelig godt kan, hvis du stadig læser med på indlægget.  Her holder du ligesom normalt hjernen skarp med bogstavleg. Du kan altid finde masser af kryds og tværs her.

App’ens funktionalitet

Som sagt tidligere, så findes det traditionelle kryds og tværs  nu til iPhones og derfor skal du have det, hvis du elsker at løse ordgåder. Det er da klart! Programmet fungerer således, at du fra menuen kan vælge nyt krydsord, igangværende krydsord (hvis du tidligere har spillet, men ikke løst det færdigt) og du kan samtidig se en vejledning (ikke hjælp) til spillet. Hvis du synes det er smart, så installer app’en allerede nu  i stedet for at læse med videre! Du kan også vælge at købe flere krydsord (det koster godt nok 12 kr. for 10 krydsord) I den gratis udgave af programmet får du 10 krydsord som du kan løse (og nulstille hvis du vil). Når du har fundet det magiske ord, som er sammensat af bogstaver fra krydsorden, så er krydordsspillet løst. Spillet er fint enkelt og brugervenligt og lige noget for dig, der elsker at lege med ord!

Læs mere om kryds og tværs her på siden.

Billede: StartAgain